18/12/08

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ


..Οπως λέμε η Εκκλησία της Αγγλίας, της Γαλλίας κλπ.
Φυσικά ο άνθρακας δεν είναι το γνωστό στοιχείο (Carbon, C) αλλά η ασθένεια που οφείλεται στον ομώνυμο βάκιλλο. Που κολλάνε όλα αυτά όμως?
Αρκετοι ειναι αυτοί που ψάχνουν πως συνεργάστηκαν το 1971 αυτά τα δυο ιερά τέρατα της σύγχρονης μουσικής, ο κοσμικός εξερευνητής της ανατολικής φιλοσοφίας Terry Riley και o -εκ των velvets- John Cale, λάτρης του οργανωμένου θορύβου, του αυτοσχεδιασμού και μινιμαλισμού, με θητεία (ως μαθητής) κοντά στους J. Cage και La Monte Young.. Άλλες λεπτομέρειες για τους δυο αυτούς κυρίους (με τους οποίους δεν "ξεμπερδεύουμε" εδω, απλώς εδω έχουμε τη συνεργασία τους), δεν θα γράψω, υπάρχουν άλλωστε τόσες πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο.
Το συγκεκριμένο "στατικο" βίντεο περιέχει το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ "Church of Anthrax". Μια κυκλική σύνθεση, ενα επαναλαμβανόμενο θέμα, μια λειτουργία αυτής της "εκκλησίας". Σε μια κρίση φαντασίας, ενας καλός φίλος είχε πει οτι όλη η εξέλιξη του κομματιού του έφερνε στο μυαλό την αλυσιδωτή εξέλιξη μιας επιδημίας...
Δεν θα συμπληρώσω τίποτε άλλο, παρα μόνο πως.. ο βάκιλλος του άνθρακα μπορεί να βρεθεί παντου, σε όλες τις ηπείρους, εκτος απο την Ανταρκτική.
To 1973, ο Cale έβγαλε το αριστούργημά του "Paris 1919", που μεταξύ των άλλων είχε και το (εμπνευσμένο απο την ταινία Sunset Boulevard) Antarctica Starts Here.
Τι γίνεται εδω? Ασκήσεις για τη φαντασία πάλι??

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Her schoolhouse mind has windows now
where handsome creatures come to watch
the anaesthetic wearing off
Antarctica starts here. (john cale)

συγχαρητηρια για το ομορφο εκλεκτικο και ουσιώδες πλεξιμο στοιχειων τεχνης-επιστημης-ζωης που διεπει τις αναρτησεις σας.

Για περισσότερα υποσχόμαμαστε να επανελθουμε (χρονου επιτρέποντος) σύντομα...
LA FOLIE DU JOUR

Sotiris είπε...

Ο πληθυντικός σου με "σκότωσε" με μια ριπή καυτού πάγου απο την Ανταρκτική και υστερα απο λίγο με "ανέστησε" ξανά...
Γιατί..
(Ναι μεν) μου θύμισε οτι φτάνω σε λίγο στα 50, (αλλά) απο την άλλη χάρηκα γιατί φαίνεται πως τα μυαλά που κουβαλώ ειναι τα ίδια, πολλά χρόνια τώρα!
Να σαι καλά!!
Σωτήρης

 

Free Blog Counter
Poker Blog