2/1/09

ΕΝΑΣ "ΜΠΟΕΜ"..

...που ειναι και ο τίτλος του "θανατηφόρου" τραγουδιού του Kim Doo Soo (A Bohemian), απο το ομώνυμο άλμπουμ του 1991. Στο δυτικό κόσμο, το τραγούδι έγινε επιτυχία (πλάκα κάνω, εννοείται) απο τη συμμετοχή του στη συλλογή "International Sad Hits, vol.1" (Για όσους "επιζήσουν" υπάρχει και vol.2).
Να αφήσω εδω τα αστεία και να συστήσω εναν απο τους μεγαλύτερους σύγχρονους τροβαδούρους που προέρχεται απο την Κορέα. Με όχι ιδιαίτερα μεγάλη δισκογραφία απο το 1986 (πέντε άλμπουμ σε 22 χρόνια - με αποκορύφωμα το καταπληκτικό περυσινό "Ten Days Butterfly"), ειναι ο εκπρόσωπος της dark folk της απω ανατολής μαζί με τον Kan Mikami. Βέβαια, dark folk, korean folk rock κλπ, ειναι απλά ταμπέλες. Η ουσία ειναι οτι η μουσική αυτή αγγίζει τις πιο ευαισθητες χορδες και γι αυτό το λόγο είναι "δύσκολη".
Ο χαρακτηρισμός "θανατηφόρος" δεν ήταν τυχαίος, μια και λέγεται πως σε δυο τουλάχιστον αυτοκτονίες, το τραγούδι αυτό ήταν ο καταλυτικός παράγοντας. Μπορεί. Μπορεί και όχι. Το τραγούδι ούτως ή άλλως είναι υπέροχο..




--...Eιναι στοιχειώδης υποχρέωσή μου να αφιερώσω αυτό το τραγούδι σε μια ψυχή που δεν γνώρισα ποτέ μου, αλλά που υπήρξε ενας έφηβος μποέμ της blogόσφαιρας, λάτρης της ψυχεδελικής σκηνής της Απω Ανατολής... Στη μνήμη σου Dirk...--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Blog Counter
Poker Blog