22/1/09

ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ



Πριν απο αρκετο καιρό, είχα διαλέξει την κοσμογονική εκτέλεση του My favorite things απο τον John Coltrane. Απόψε, έρχεται κάτι αντίστοιχο. Η μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ή εκτέλεση του Heartbreak Hotel του Elvis, απο τον John Cale (Slow Dazzle, 1975). To λυπημένο τραγούδι του Πρίσλει μεταλλάσσεται σε ενα διονυσιακό όργιο στις 16 στροφές. Ο Ollie Halsall στην κιθάρα (αυτός που οργανώνει την τελετή, με τα ροζ, ο άλλος ειναι ο μελλοντικός policeman Andy Summers - άλλο ιερό τέρας).
Ουρλιαχτά, μαύρο γυαλί, παπιγιόν, ένας λογαριασμός/ενα γράμμα/μια άσκηση φυσικής - ποιος ξέρει, αιφνίδιοι σπασμοί επι σκηνής, κατάρρευση... Και κίμπορντς για να ξαπλώσεις εκεί δίπλα για πάντα...
..και φυσικά δεν είχαμε "ξεμπερδέψει" με τον κ.Cale, και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο ...



Heartbreak Hotel
Well, since my baby left me,
I found a new place to dwell.
It’s down at the end of lonely street
At heartbreak hotel.
You make me so lonely baby,
I get so lonely,
I get so lonely I could die.
And although it’s always crowded,
You still can find some room.
Where broken hearted lovers
Do cry away their gloom.
You make me so lonely baby,
I get so lonely,
I get so lonely I could die.
Well, the bell hop’s tears keep flowin’,
And the desk clerk’s dressed in black.
Well they been so long on lonely street
They ain’t ever gonna look back.
You make me so lonely baby,
I get so lonely,
I get so lonely I could die.
Hey now, if your baby leaves you,
And you got a tale to tell.
Just take a walk down lonely street
To heartbreak hotel

--..και αυτή τη φορά, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν στον 4ο όροφο. Όμως, αυτή τη φορά έβλεπε προς το δρόμο, προς την εθνική οδό. Κίτρινα φώτα, ψιλόβροχο,λίγα αυτοκίνητα, άλλα θλιβερά με βραχνές εξατμίσεις, άλλα με ανώνυμους επιβάτες ήσυχα. Ενα ευχάριστο σκηνικό για να σε πάρει ενας γλυκός ύπνος. Μια ματιά στην τηλεόραση - όχι ήχος, μόνο εικόνα, α! το 7 είναι..- και τα μάτια κλείνουν. Και εκεί πετάγεσαι γιατί θυμάσαι πως πέρα απο τον υπάλληλο στη ρεσεψιόν (που κάθε φορά που πέρασες ήταν διαφορετικός) δεν είδες ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο πελάτη, εναν ζωντανό άνθρωπο, κάτι που να φανερώνει πως δεν είσαι μόνος εκεί. Κι όμως ειναι τόσα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ... Μετά απο αρκετή ώρα συνειδητοποιείς πως δεν άκουσες ούτε μια πόρτα να ανοιγοκλείνει, τόσην ώρα δεν άκουσες κάποια βήματα ή έστω ενα αυτοκίνητο που να φέρνει άλλους ένοικους.. Και απλά εύχεσαι να έρθει το πρωί για να αισθανθείς πως άλλο ενα βράδι τη γλύτωσες φτηνά.. Που το είχες δει αυτό ξανά? Μήπως ήδη ονειρευόσουν?..--

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Σωτήρη,
μελετωντας μια ακομη φορα το κεϊλικό heartbreak hotel, βρισκω την ευκαιρια να διευκρινήσω σε σχεση με το χθεσινο request οτι περαν του βίντεο, θα ηταν οντως μια καλη περιπτωση (αυτο το σκεφτηκα και γώ) να εμφανιστουν αναμεσα στους εξαισιους στιχους που τοσο ευστοχα επιλεγεις και μερικοι του κορυφαιου pH.
Ετσι λοιπον σου μετεφερα αυτην την επιθυμια, θεωρωντας ως προφανες το οτι αυτη υποκινειται απο το συναρπαστικο συνολικο concept των αναρτησεων του Stern-Gerlach, και γενικοτερα την αισθητικη που περιστρεφεται (spin) γυρω απο την καθε μια μουσική.
Αισθητικη βεβαιως στην οποια ο δημιουργος της ειναι απολυτα παρων περα και πανω απο οποιαδηποτε συναθροιση των ready made στοιχείων που χρησιμοποιει.
Καλο Παρασκευόβραδο
paramo.

Sotiris είπε...

Καλέ μου φίλε, ξεκίνησα αυτή την περιπέτεια έχοντας σαν σκέψη να βάζω κάθε φορά και κάτι διαφορετικό. Οι VDGG ήταν σε ενα απο τα πρώτα ποστς, όταν ακόμη δεν είχα ξεκαθαρίσει καλά καλά μέσα μου το περιεχόμενο του μπλογκ στο σύνολό του. Αρχικά σκεφτόμουν να ειναι κάτι σαν "μουσική + φυσικές επιστήμες", όμως δεν έβρισκα βίντεο με τραγούδια που άνετα θα μπορούσαν να είναι σε τέτοια λίστα (πάνω απο 500!!!). Σιγα σιγα λοιπόν, άλλαξε το σκεπτικό και έχει έλθει στη μορφή αυτή. Δηλαδή να υπάρχει μια περιοδική εμφάνιση..
Τώρα, κεφάλαιο Πιτερ Χάμιλ...
Ο με διαφορά αγαπημένος μου καλλιτέχνης..Μπορούσα να είχα φτιάξει μπλογκ μόνο γι αυτόν..
Απλά, δώστε μου λίγο χρόνο. Βλέπετε, το τραγούδι που μου ζητήσατε δεν έχει κάποιο βίντεο, αλλά αυτό δεν πειράζει, απλά συνδέεται με μια πολύ, πάρα πολύ άσχημη περίοδο των φοιτητικών μου χρόνων.. Θα την σκαλίσουμε οπωσδήποτε, γιατί ετσι μόνο θα εξαγνιστεί, όμως θέλει προσοχή...
(και μια διόρθωση: δεν είναι VDGG, αλλά VDG χωρίς το generator, που είχε χαθεί για λίγο)
Όταν θα κάνω αφιέρωμα στον PH, θέλω να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι φιλοι. Ακόμη ειναι νωρίς
Με εκτίμηση Σωτήρης

 

Free Blog Counter
Poker Blog