2/4/09

ΟΝΕΙΡΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΗ


Πέρα απο σημαντικός μουσικός, ο Chet Powers (Dino Valente, 1937-1994) είχε και εξαιρετική γραφή, ενώ ασχολήθηκε αρκετά και με φιλοσοφικά θέματα - όπως και αρκετοί σύγχρονοί του, της μοναδικής "γενιάς των ΄60s". Μέλος - σε άλλες πηγές αναφέρεται ως συνιδρυτής- των Quicksilver Messenger Service, άφησε την σφραγίδα του σε αυτό το μεγάλο συγκρότημα. Να μην μπω σε λεπτομέρειες για το αν ήταν πιο σημαντικός απο τον Cipollina ή τον Duncan, θα περάσουν κι αυτοί απο 'δω, οπότε θα τα (ξανα)πούμε τότε.
Aπο το προσωπικό - και μοναδικό- άλμπουμ (1968) του Dino Valente ακούμε το Time και χάρη στον πολύ καλό άνθρωπο που ανέβασε το βίντεο, μπορούμε να δούμε εκτός απο φωτό του και τους εκπληκτικά απλούς μα τόσο δυνατούς στίχους του τραγουδιού.



ΤIME
Time slipping away
new dreams born everyday
Suddenly, these dreams are behind you
ever, falling like rain
changing again and again
Is there someone who loves you
We may only be here one time
for all anyone knows
and we already share one mind
what more could we ask for
than sunlight
born in the dawn
night dreams
having all flown
in tune with creation
We may only be here one time
for all anyone knows
and we already share one mind
what more could we ask for
than time slipping away
new dreams born everyday
in tune with creation

Πλάση.. Χρησιμοποιώ ακόμη αυτή τη λέξη όχι όμως και την ερμηνεία της έτσι όπως την γνωρίσαμε απο μικροί. Το πλάσιμο, η δημιουργία, ο κόσμος, το σύμπαν, όπως και αν το αποδώσει κανείς, προυποθέτει έτσι κι αλλιώς αλληλεπιδράσεις. Βέβαια, όταν είχα πρωτοδεί εκείνη τη ζωγραφιά στο δημοτικό, με τον γέροντα να θαυμάζει το έργο του, ομολογώ οτι είχα σοκαριστεί. Τόσο απλό λοιπόν ήταν να φτιάχνεις ενα κόσμο; (Βασικά, τη Γη περιείχε ο κόσμος αυτός, λίγο Ήλιο - σαφώς μικρότερο απο τη Γη - και μερικά αστεράκια για διακόσμηση! Γεωκεντρικό μοντέλο σε σχολείο της δεκαετίας του '60, αλλά σε αυτό θα αναφερθώ μελλοντικά).
Ξέφυγα απο το τραγούδι του Βαλέντε...
Tα όνειρα, η ζωή μας και ο χρόνος...
Όχι, δεν είναι απλό να φτιάξεις ένα κόσμο. Ούτε είναι απλό να συγκρατήσεις τα ονειρά σου για να μην σε προσπεράσουν. Μπορείς όμως να αφήνεις και κάποιους άλλους να κάνουν όνειρα και να μην τους τα στερείς. Που ξέρεις, τα δικά τους μπορεί να είναι πιο απλά απο τα δικά σου...



υγ: Φαίνεται πάντως πως η δημιουργία του κόσμου δεν ήταν και τόσο απλό θέμα, γιατί σε ερώτηση συμμαθητή εκείνη την εποχή "γιατί πεθαίνουν τα παιδάκια στη Μπιάφρα απο την πείνα", τότε ήταν η σειρά της θυμίζω, ο δάσκαλος άλλαξε πολλά χρώματα και άρχισε να λέει πράγματα για άθρησκους που τους τιμωρεί ο θεός καιάλλαπολλά που δεν θυμάμαι πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Blog Counter
Poker Blog